Artikel Bioenergi 3-97

nr 3/97

VVS-mässan i Frankfurt

Den stora VVS-mässan i Frankfurt lockade enorma mängder besökare från hela Europa. Ett stort antal svenskar fanns också där. Bioenergi bad Stefan Andreasson från Janfire/Ardeo AB som var på plats att skriva några rader.

Han berättade bland annat att intresset för företagets pelletbrännare var stort och att man fick tillfälle till många kontakter. Pelletseldningen kommer nu så smått också i övriga Europa. Såväl tillverkare av bränsle som eldningsutrustningar börjar dyka upp.

Kännetecknande för de europeiska tillverkarna är deras höga tekniska utvecklingsnivå, samt starka satsning på produkternas design. Här gäller det verkligen för de svenska tillverkarna av eldningsutrustning att satsa stenhårt på vidareutveckling och förfining tekniken framhåller Stefan. Ett svenskt företag på plats var också Bentone som visade upp en miljöprofilerad snygg monter i trä.

I HS Tarms monter fanns Magnus Granehed från Penfal, som visade en ny fastbränslestoker med panna. CTC visade sitt vedprogram. Intressant var att tre pelletkamintillverkare från USA gjorde gemensam sak tillsammans i en monter.

På bilden ovan ses Stefan Andreasson, Janfire-Ardeo, samtala med mr Whitfield och en europeisk Whitfieldrepresentant.


Bioenergisfären / Fakta / Order / Arkiv


Bioenergisfären, Torsgatan 12, 111 23 Stockholm, tel: 08-441 70 90, fax: 08-441 70 89, Novator Media
info@novator.se